Погледајте гдје је измијењен режим саобраћаја

Срна
Погледајте гдје је измијењен режим саобраћаја

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, уз повољне услове за вожњу, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На дионицама на којима се изводе радови вози се спорије, па се возачима скреће пажња да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију и вожњу прилагоде стању и условима на путу.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путевима Ламовита-Ивањска, Власеница-Соколац у Хан Пијеску, Бијељина-Шепак у мјесту Пилица, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице 1-Нова Топола, Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, Брод на Дрини (Фоча)-Хум /Шћепан Поље/, Добро Поље-Миљевина, Приједор 3-Стара Ријека, Приједор-Козарац, на петљама Јоховац и Руданка, Стари Угљевик-Главичице, Разбој-Руданка, Брод на Дрини 2 - Врба у тунелу Чемерно, Разбој-Руданка и Разбој-Тедин Хан.

На путевима Рогољи-Бараћи, Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде, Градишка-Козарска Дубица саобраћај се одвија отежано, а на путу Жегуља-Љубиње се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-граничби прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Због деминирања, на регионалном путу Подновље-Поље долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном у времену од 8.00 до 15.00 часова. Обустава ће се вршити на начин 30 минута обуставе, а пропуштање саобраћаја 10 минута.

На путевима Котор Варош-аутопут-Гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод и Доње Леденице-Црквина-Гранични прелаз Шамац кретаће се превоз вангабаритног терета, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, на мосту Краља Александра у општини Рудо за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат, док је на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана