Поџић: Успјешно уклоњено више од 25.000 тона вишка муниције

Срна
Foto: срна

САРАЈЕВО- Министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић рекао је да су Министарство одбране и Оружане снаге БиХ, заједно са партнерима, успјешно, без и једног инцидента уклонили више од 25.000 тона вишка муниције.

Поџић је навео да је из тог разлога поносан што је, на основу тог успјеха, НАТО за све своје чланице одлучио израдити приручник који подразумијева представљање добрих пракси Министарства одбране и Оружаних снага БиХ у изградњи институцијских способности за управљање, одговорност и спречавање корупције при вођењу животног циклуса малокалибарског и лаког наоружања и муниције.

У наставку посјете, НАТО тим за изградњу интегритета у наредним данима посјетиће и нека од складишта наоружања и муниције Оружаних снага БиХ, саопштено је из Министарства одбране.

Поџић је отворио данас радни састанак Министарства одбране и Оружаних снага са НАТО-овим тимом за изградњу интегритета, који ради на изради НАТО приручника о добрим праксама у вођењу животног циклуса лаког наоружања и муниције.

У раду скупа учествовали су и замјеници начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерали Гојко Кнежевић и Ивица Јеркић, комантант ЕУФОР-а у БиХ генерал Антон Весели, командант НАТО штаба Сарајево бригадни генерал Памела Мекгаха, вођа НАТО тима за изградњу интегритета Нађа Миланова, те генерални инспектор Министарства одбране генерал Мирсад Ахмић, као главни домаћин састанка.

Међу учесницима скупа били су и представници Министарства иностраних послова, Министарства безбједности и Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана