Подржано повећање плата најслабије плаћеним корисницима буџета БиХ

Срна
Подржано повећање плата најслабије плаћеним корисницима буџета БиХ

САРАЈЕВО- Комисија за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ данас је, у другој фази, подржала измјене Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, којим се предвиђа повећање коефицијената за обрачун плата дијела запослених у институцијама БиХ, укључујући војнике и полицијске службенике са најнижим платама.

Чланови Комисије су подржали и измјене Закона о акцизама којим се предвиђа укидање акциза на гориво, а прије гласања о закону одбијен је амандман српског делегата Душанке Мајкић да се примјена закона ограничи на мјесец дана.

Измјене и допуне наведена два закона, које су раније усвојене у Представничком дому, на дневном су реду сједнице Дома народа идуће седмице, када ће бити донијета коначна одлука о њима.

Комисија за финансије и буџет Дома народа усвојила је и извјештаје о извршеној ревизији учинка о темама "Основне претпоставке за инспекцијски надзор у институцијама БиХ" и "Проблеми и недостаци институција БиХ у систему јавних набавки", чији је подносилац Канцеларија за ревизију институција БиХ.

Чланови Комисије примили су к знању информацију Министарства финансија и трезора у Савјету министара о стању јавне задужености БиХ на дан 31. децембра прошле године, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана