Подржана иницијатива за изградњу споменика погинулим борцима у Горици

Срна
Подржана иницијатива за изградњу споменика погинулим борцима у Горици

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић подржао је иницијативу Мјесног одбора градске Борачке организације у Горици да у том насељу буде изграђено спомен-обиљежје погинулим припадницима Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Ћурић је, након састанка са представницима Мјесног одбора градске Борачке организације у Горици, истакао да ће Градска управа подржати њихов заједнички договор - да спомен-обиљежје буде изграђено на земљишту у непосредној близини вртића "Србија".

"Драго ми је што је постигнут договор о локацији будућег спомен-обиљежја. Представници Одбора су ми саопштили да је ово њихов заједнички приједлог и да ће у наредним данима усагласити детаље о изгледу будућег спомен-обиљежја са Његовим преосвештенством владиком захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, с обзиром на то да је наведена локација власништво Црквене општине Требиње, односно Епархије захумско-херцеговачке и приморске", појаснио је Ћурић.

Након састанка је речено да се очекује се да изградња спомен-обиљежја почне ускоро, а након благослова владике Димитрија и коначне сагласности породица погинулих бораца из ове мјесне заједнице.

Мјесна заједница Горица је појединачно имала највећи број погинулих бораца у Требињској бригади, због чега је и одлучено да ту буде изграђено спомен-обиљежје, саопштено је из требињске Градске управе.

Став градске Борачке организације је да постојеће спомен-обиљежје у центру града остане централно мјесто гдје ће се сви подсјећати на храбре борце који су своје животе положили на бранику отаџбине.

"Апсолутно нисмо за то да се у сваком насељу изграде спомен-обиљежја. Изграђено је централно спомен-обиљежје са Спомен-собом, а ово у Горици ће бити изграђено само због тога јер је ова мјесна заједница дала највећи број погинулих бораца", навели су из те организације. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана