Подршка компаније Mozzart у раду са младима: Активисти из Српца организују креативне, спортске, плесне, музичке активности

Mozzart
Подршка компаније Mozzart у раду са младима: Активисти из Српца организују креативне, спортске, плесне, музичке активности

Група младих ентузијаста прије 14 година покренула је иницијативу за оснивањем Центра едукације за активан развој у Српцу. Тако је настало Удружење Ц.Е.З.А.Р. које се бави подстицањем активизма код дјеце, младих и одраслих са подручја ове општине и региона. Подршка у овој мисији стигла им је од друштвено одговорне компаније Mozzart која им је донирала комплетан мјесечни фонд у акцији „Хуманитарни тикет петком".

Традиционално, племенити кладиоци су типовали, а регионални лидер у приређивању игара на срећу донирао је улог. Укупном мјесечном фонду својим листићима допринијели су рукометаш Богдан Радивојевић, аутомобилиста Павле Комненовић, фудбалер Андрија Калуђеровић, ватерполиста Радомир Драшовић и фудбалски тренер Милорад Косановић. 

Свака подршка нашем Удружењу значи заиста много, а овај гест компаније Mozzart је много већи и значајнији од самог износа финансијских средстава с обзиром на то да је ово доказ да су наш труд и рад препознати и цијењени. Наравно, додатна финансијска подршка нам је увијек потребна и значајна, будући да је обим наших активности велики и да изискује издвајање значајних новчаних средстава – поручила је Тања Шњегота, извршни директор Удружења „Ц.Е.З.А.Р.", Србац.

Ово Удружење је 2010. године основано уз подршку локалног Центра за социјални рад и невладине организације "Здраво да сте" из Бањалуке, од када је функционисало као Центар за младе. Четири године касније су се осамосталили и наставили да организују креативне, спортске, плесне и музичке активности за дјецу изнад три године, младе и одрасле.

Њихов тим чини десет стручних и едукованих младих људи који руководе многим програмским и пројектним активностима, а окупљају око 1.300 чланова и око 500 волонтера. Заједнички раде на пројектима чији је циљ повећање нивоа еколошке свијести, побољшање положаја дјеце и младих у саобраћају, подстицање активизма и волонтеризма, побољшање квалитета живота у локалној заједници...

Вриједни омладинци организују и многе хуманитарне акције, а уз њих су родитељи чланова, спонзори, донатори и бројни суграђани. Сада им се придружила и компанија Mozzart са којом дијеле друштвено одговорну мисију. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана