Подршка правосудним институцијама у откривању незаконитости

Срна
Подршка правосудним институцијама у откривању незаконитости

БАЊАЛУКА - Управа за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ даје пуну подршку надлежним институцијама на предузимању активности у случају сумње на незаконито поступање било којег службеника Управе, те је на располагању свим агенцијама за спровођење закона у БиХ и правосудним органима.

Из УИО БиХ саопштено је да су поједини медији тенденциозно објављивали информације о јучерашњем привођењу службеника УИО запослених на сузбијању кријумчарења у Регионалном центру Бањалука, којима се наноси штета угледу ове институције и њених запослених, али и ствара притисак на објективност и непристрасност у раду осталих институција које у конкретном случају поступају у спровођењу активности из оквира своје надлежности.

Свака пласирана информација, посебно ако је непотпуна или нетачна, наноси непоправљиву штету УИО и на тај начин се ствара лоша слика у јавности, те минимизира досадашњи успјешан рад Управе и запослених, додаје се у саопштењу.

"Сматрамо да је тиме нарушена професионалност, прејудицирани закључци, те такав медијски утицај на исход активности представља медијски притисак, како према запосленим, тако и према менаџменту Управе, цјелокупној јавности и свим инволвираним у овај случај“, закључује се у саопштењу УИО БиХ.

Полицијски службеници Сипе јуче су на подручју Бањалуке, на шест локација, спровели акцију "Бренд четири", због постојања основа сумње на злоупотребу положаја и овлаштења и примања дара или другог облика користи.

Из Сипе је саопштено да се акција спроводи уз подршку Министарства унутрашњих послова Републике Српске, по наредби Суда БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана