Подршка научноистраживачким радовима о Трговској гори

Срна
Foto: Влада ФБиХ

САРАЈЕВО - На састанку федералних министара туризма и животне средине Насихе Поздер и образовања и науке Јасне Дураковић са деканима и професорима универзитета у Тузли, Сарајеву, Бихаћу и Мостару договорена је подршка научноистраживачким радовима који се баве проблемом одлагања нуклеарног отпада на Трговској гори.

Овом састанку су присуствовали и директори Федералног хидрометеоролошког и Агропедолошког завода, те представник невладине организације “Грин тим”, саопштено је из Министарства животне средине и туризма Федерације БиХ /ФБиХ/.

На састанку је речено да представници власти, академске заједнице и невладиног сектора морају бити више повезани у рјешавању проблема, попут Трговске горе.

Из ресорног министарства додају да ће у Бихаћу у јуну бити одржана научна конференција која ће у фокусу имати Трговску гору.

“То ће бити добра прилика да институције, стручњаци и невладине организације представе резултате истраживања о овој теми, те да покажемо квалитетан научни приступ стручњака из БиХ у разумијевању и у реакцијама на све евентуалне пријетње по животну средину и здравље људи”, наводе из федералног министарства.

Ова конференција ће бити одржана у организацији Биотехничког факултета, а поводом Свјетског дана заштите животне средине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана