Подршка Министарства волонтирању и омладинском раду

ГС
Подршка Министарства волонтирању и омладинском раду

БАЊАЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Селма Чабрић разговарала је са представницима Волонтерског сервиса Републике Српске и Мреже омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске - М.О.Ц.А.Р.Т. Републике Српске.

Ове двије републичке мреже организација су поред Омладинских савјет Републике Српске, главни партнер Министарству у реализацији активности из Омладинске политике Републике Српске од 2023 до 2027. године, као и Стратегије за унапређење и развој волонтирања у Републици Српској (2019 – 2023. године).

На састанку је било ријечи о могућностима ширења волонтерских сервиса и отварању нових у локалним заједницама у циљу развоја и омасовљавања волонтирања, као и о едукацији о значају волонтирања за ученике основних и средњих школа.

Учесници састанка су разговарали и о унапређењу рада омладинских центара, као и о могућностима покретања нових у оним локалним заједницама у којима не функционишу.

Селма Чабрић истакла је да ће дати пуну подршку са свим капацитетима Министарства како би што већи број младих добио прилику да се едукује о значају волонтирања и омладинског рада, како би у будућности могли постати одговорни грађани који заједно са институцијама доприносе развоју својих локалних заједница и саме Републике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана