Подршка изградњи игралишта код централне основне школе у Челинцу

Srna
Foto: srna

ЧЕЛИНАЦ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Челинцу да ће републичке институције наставити да помажу овој локалној заједници у реализацији важних пројеката, а један од приоритета је изградња игралишта код централне основне школе и проширење капацитета вртића.

"Договорили смо да заједно дјелујемо према потребама одређених социјалних категорија, имамо неколико ствари гдје ћемо заједно интервенисати када је ријеч о проблемима стамбених објеката демобилисаних бораца, те много ствари које значе бољи живот и већу подршку становништву и локалној управи", рекла је Цвијановићева новинарима након састанка са руководством општине Челинац.

Она је додала да подржава локалну управу у настојањима да побољша путну инфраструктуру у чему ће имати помоћ и републичких институција, те изразила задовољство што су досадашњи заједнички пројекти или реализовани или су у фази реализације.

Начелник општине Челинац Владо Глигорић рекао је да су на састанку анализирали реализацију пројеката који се односе на водоводну и путну инфраструктуру, као и на објекте високоградње. Он је додао да су разговарали и о питањима из области социјалне и здравствене заштите, те навео да ће изградња амбуланте у мјесној заједници Јошавка допринијети бољој здравственој заштити становника.

"Све ово успијевамо зато што имамо добру сарадњу са републичким институцијама, а све што је важно са грађанима дефинишемо као приоритете, припремамо пројекте и обезбиједимо властито учешће и заједно са републичким институцијама идемо у правцу развоја наше општине", истакао је Глигорић.

Састанку је присуствовао министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић који је рекао да не постоји ниједна институција у овој општини у чију реконструкцију или изградњу Влада Српске није уложила финансијска средства.

"Сваке године Влада Српске у Челинац улаже милионска средства, а посљедњих година то је везано за путну инфраструктуру у сеоским подручјима, те регулацију корита ријека Јошавка и Врбања", навео је Пашалић. Састанку, који је одржан у згради општине, присуствовао је и предсједник Скупштине општине Дејан Куртиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана