Подршка хуманисти који пјешачи од Задра до Крагујевца

Срна
Подршка хуманисти који пјешачи од Задра до Крагујевца

МОДРИЧА - Општина Модрича подржаће Љубишу Шљивића који пјешачи од Задра до Крагујевца са циљем прикупљања средстава за лијечење четворогодишњег дјечака Илије из Шумадије, рекао је вечерас на пријему овог хуманисте начелник општине Јовица Радуловић.


Радуловић је навео да ће, осим општине, прилог за лијечење Илије дати и он лично, као и његови сарадници, те да очекује да ће хуману акцију подржати и радници у локалној управи и грађани Модриче.

"Обезбједили смо Шљивићу смјештај како би одморан сутра, око 10.00 часова, наставио ход према Шамцу, Брчком, Бијељини и даље према Крагујевцу", рекао је новинарима Радуловић.

Двадесетшестогодишњи Шљивић нагласио је да ће од родног мјеста Биљане Доње код Задра у Хрватској до Крагујевца у Србији, гдје данас живи, препјешачити више од 900 километара.

"Покушаћу симболично да својим корацима позовем људе да помогну малом Илији Милановићу из Косјерића, који је непокретан, али постоји шанса да прохода", рекао је Шљивић.

Он је навео да је за пјешачење одабрао маршруту, која је њега као двоипогодишњег дјечака у ратном егзодусу Срба из Хрватске 1995. године са породицом одвела у Крагујевац.

Шљивић је истакао да је изабрао пут спаса на којем је била и Модрича, која је прихватила протјеране, у којој се и данас осјећа да је добродошао.

Он је рекао да је лијепо дочекан у свим мјестима у Републици Српској, али и у Хрватској гдје су га грађани подржали у његовој хуманој акцији.

"Ово није прва акција, претходних година сам возио 14.000 километара бицикл по Европи, скупљајући новац за лијечење обољеле дјеце", рекао је Шљивић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана