Почиње велико прољећно спремање Семберије

Srna
Foto: srna

БИЈЕЉИНА - У великој прољећној акцији чишћења Семберије под називом "Април - мјесец чистоће", која ће трајати током цијелог мјесеца, биће организовано и чишћења паркова, улица, одвоз смећа, уређење дворишта основних школа, садња дрвећа и цвијећа, саопштено је из Градске управе Бијељина.

Почетак најављене акције планиран је у петак, 1. априла, у 11.00 часова када ће двије саднице у Градском парку посадити градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и представник Комуналне полиције. У суботу, 2. априла, биће организовано чишћење путног правца Бијељина-Батковић у организацији Градске управе и Мото-клуба "Кречар", СКУД-а "Лазарица" и ОФК "Батковић".

Истог дана, у плану је чишћење путног правца Бијељина-Амајлије и уређење кружних токова, гдје ће учествовати АД "Комуналац". Уређење паркића на углу улица Кнеза Иве од Семберије и Јована Дучића предвиђено је за сриједу, 6. април.

Излет у Новакову пећину у Тавни и чишћење планинарске стазе ће бити реализовани 9. априла, а у овој акцији ће се придружити и ученици средњих школа, поред Градске управе и ПЕД "Мајевица" који су организатори.

Дјечији програм о теми екологије, уз учешће дјеце из Дневног центра за дјецу у ризику, биће одржан у Градском парку 14. априла, у организацији Градске управе и дјечијег позоришта "Маслачак".

Ловачка удружења су се придружила у организацији чишћења ловишта које је планирано 17. априла, на локацији Горњи Загони-Љељенча. Удружење "Еко-пут" учествоваће у чишћењу локалитета "Старача" 20. априла.

Дан планете Земље малишани у Бијељини ће обиљежити 21. априла, у организацији Градске управе и Дјечијег вртића "Чика Јова Змај", на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића. Градска управа и АК "Академац" организоваће Дјечију трку у Градском парку 23. априла. Завршетак акције "Април - мјесец чистоће" предвиђен је 30. априла, када ће Градска управа и удружења "Риба" и "Ада" организовати чишћење локалитета "Швапска ада" у оквиру еко-кампа "Језера".

Током "Априла мјесеца чистоће" планиране су и вишедневне активности, као што је еколошка недјеља у организацији Дјечијег вртића "Чика Јова Змај", која ће трајати од понедјељка, 4. априла до 8. априла. Са циљем додатног упознавања ученика о значају екологије, садња дрвећа и цвијећа у двориштима основних школа биће спроведена од 11. до 15. априла. Одвожење кабастог смећа планирано је од 15. до 30. априла, а прање улица од 11. до 21 априла.

Акција ће обухватити и чишћење канала и обала, обилазнице око града, гробља у мјесним заједницама, али и евиденцију запуштених дворишта и дивљих депонија. Сви заинтересовани грађани и удружења који желе да учествују у великом чишћењу Семберије могу да пријаве учешће путем електронске поште комуналнаполиција@градбијељина.орг или на број телефона Комуналне полиције 055 211 355.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана