Почиње симпозијум "Дани науке"

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Медицински факултет Универзитета у Бањалуци први пут организује симпозијум "Дани науке" у оквиру којег ће бити представљено више од 70 научних радова и указано на значај науке у контексту развоја медицине, рекао је данас декан овог факултета Ранко Шкрбић пред почетак овог скупа.

Шкрбић је појаснио да то неће бити само радови колега и Центра за биомедицинска истраживања, већ и колега из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Института за јавно здравство, Дома здравља из Бањалуке и осталих чланица које су наставне базе Медицинског факултета.

Шкрбић је истакао да се посљедњих година доста уложило у опремање Центра за биомедицинска истраживања и да се кроз докторске студије настојало максимално афирмисати научни рад.

"То је уродило великим плодом, тако да посљедњих неколико година биљежимо значајан раст броја објављених публикација у међународним часописима и сваке године су то квалитетнији и квалитетнији часописи са великим фактором утицаја", рекао је Шкрбић и додао да је жеља да симпозијум прерасте у традицију.

Продекан за научноистраживачки рад Милош Стојиљковић рекао је да ће младе колеге на симпозијуму моћи да виде шта су колеге публиковале до сад, да идентификују потенцијалне теме за своје докторске дисертације и да на тај начин добију додатан стимуланс у бављењу научно-истраживачким радом.

На дводневном симпозијуму који се одржава у амфитетатру Медицинског факултета, наставници и сарадници свих наставних база Медицинског факултета имаће прилику да презентују научне радове које су објавили у часописима које покрива мрежа науке /"Web of Science"/ у 2022. години.

"У усменим излагањима представиће резултате својих истраживања и то је прилика да им се ода признање за остварене успјехе у међународној научној заједници, а истовремено ће омогућити и млађим истраживачима да се упознају са различитим правцима истраживања", навели су са Медицинског факултета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана