Почиње четвородневна манифестација "Кочићев збор"

Srna
Foto: wevotravel

БАЊАЛУКА - Четвородневна манифестација "Кочићев збор" почеће данас у Београду, а свечана академија, када ће бити додијељене награде, биће одржана у суботу, 24. августа, у Бањалуци.

У Београду ће данас бити положени вијенци и цвијећа на гроб и споменик Петру Кочићу у Београду.

Вијенци ће у 12.00 часова бити положени на Кочићев гроб у Алеји великана на Новом гробљу, а потом ће испред споменика овом великану у Чубурском парку почети књижевни дио манифестације пригодним бесједама и стиховима.

Према програму манифестације, у 20.00 часова биће одржано књижевно вече "Змијање у Београду, Српска у Србији" у свечаној сали Удружења књижевника Србије.

У Бањалуци ће сутра у 10.00 часова бити положени вијенци код споменика Петру Кочићу у парку овог српског великана, а у 12.00 часова ће на платоу испред Народне и универзитетске библиотеке Српске бити отворена изложба "Стриповијетке" према причама Стефана Митра Љубише.

Свечано отварање 59. "Кочићевог збора" и књижевне вечери планирано је у 19.00 часова у Парку Петар Кочић.

Свечана академија, у оквиру које ће бити додијељене Кочићеве награде и награде "Змијањче", биће одржана у суботу, 24. августа, у Народном позоришту Републике Српске.

Претходно је планирана да буде одржана традиционална борба бикова за награду "Јаблан" на зборишту на Мањачи.

Према програму манифестације, у недјељу, 25. августа, у Стричићима код Бањалуке планирано је да у 11.00 часова буде одржан културно-умјетнички програм "Снага јединства" код Основне школе "Петар Кочић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана