Почиње академска година на универзитетима у Српској

Срна
Почиње академска година на универзитетима у Српској

БАЊАЛУКА- На јавним универзитетима у Републици Српској почиње академска година, први пут ће у амфитеатре крочити више од 3.000 бруцоша.

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Репблике Српске Жељко Будимир пожелио је успјешан почетак нове академске године свим студентима, посебно бруцошима, истичући да је заустављен пад у броју уписаних студената који је био евидентан посљедњих 10 година.

-У прва два рока на Универзитету у Бањалуци уписано је 1.930 студената, а имамо још трећи уписни рок, док је на Универзитету Источном Сарајеву уписано 1.128 студената и имаћемо још одређен број студената у трећем уписном року - рекао је раније Будимир.

На факултетима у Српској и Академији умјетности у Бањалуци биће организован први академски час за све студенте прве године првог циклуса студија.

Настава у новој академској години на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву, у сједишту на Палама, данас ће почети у девет часова, а у одјељењу Факултата у Бијељини у 14 часова у Центру за високо образовање.

Са Правног факултета су навели да су у овој години остварили изузетне уписне резултате и да је у прву годину првог циклуса уписано 106 студената, што је за 16 одсто више него прошле, а 80 одсто него претпрошле.

Овим се Правни факултет, уз Медицински, једини на нивоу Универзитета у Источном Сарајеву вратио на ниво уписа из 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана