Почетак кампање "Буди опрезан - оружје није играчка!"

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске организује превентивну кампању "Буди опрезан - оружје није играчка!" чији је циљ да упозна грађане о могућим посљедицама које произилазе из незаконите и нестручне употребе ватреног оружја, посебно на мјестима гдје се окупља већи број грађана.

Министарство ће од данас до 31. децембра, у оквиру ове кампање, организовати низ догађаја који имају за циљ едукацију грађана о опасностима употребе ватреног оружја, али и самим санкцијама које су предвиђене, саопштено је из МУП-а.

Иако је законским актима забрањено кориштење оружја на јавним мјестима, појединци то и даље чине и тако доводе у опасност друге грађане, посебно када се ватрено оружје користи на прославама, на којима се пуца у вис.

Залутали меци могу бити опасни по живот, али и изазвати страх и панику, а неовлашено кориштење ватреног оружја опасно је по друштво и угрожава јавни ред и мир, упозоравају у МУП-у.

У посљедњих пет година на подручју Републике Српске евидентирана су 32 догађаја која се односе на употребу ватреног оружја приликом прослава, али и других случајева.

У два случаја два лица су смртно страдала, а шест њих је задобило тешке и лаке тјелесне повреде, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана