Почео нови циклус m:tel App такмичења за средњошколце

M:tel
Почео нови циклус m:tel App такмичења за средњошколце

`Под већ добро познатим мотом „Лансирај своју идеју", и ове године отворен је конкурс у којем могу да учествују средњошколци из цијеле БиХ. m:tel App такмичење током претходних седам година окупио је 264 учесника са 100 готових и функционалних апликација.

Будући да је компанија m:tel дио Телеком Србија групе, ово такмичење реализује се у исто вријеме и у Србији и Црној Гори. У овом циклусу, након државног круга такмичења, Регионални App изазов води најбоље тимове у Подгорицу, након чега ће бити познати и побједници цјелокупног такмичења који ће имати прилику да отпутују у неку од европских земаља, како би учествовали у конференцији из сфере њиховог интересовања.  

Да би учествовали у такмичењу, средњошколцима је потребно интересовање за програмирање, идеја за апликацију, креативност, као и да изаберу ментора из своје школе и издвоје вријеме посвећено изради апликације.

Први циклус који траје до 27. новембра, служи за развијање идеја и аплицирање на конкурс с наведеним идејама. Своје идеје, односно пријаве треба да пошаљу на мејл а[email protected]  до наведеног рока, а готове апликације описане у пријави, на исту адресу најкасније треба да стигну до 29. јануара 2025. године.

Након тога, стручна комисија бира до пет најбољих апликација које иду на Регионално такмичење у Црну Гору. Најбоље тимове и њихове менторе и ове године очекују вриједне награде, како на државном нивоу, тако и на регионалном такмичењу!

Све информације о новом циклусу m:tel App такмичења пронађите на званичном сајту apptakmicenje.mtel.bа, на страницама mtel.ba и mtelblog.ba.

Опште услове такмичења са детаљним описом свих потребних критеријума за учешће, као и формулар за пријаву, те списак школа које имају право учешћа у конкурсу, доступни су на сајту apptakmicenje.mtel.bа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана