Почела такмичења у оквиру Малих олимпијских игара

Срна
Foto: Opstina-novigrad.com

НОВИ ГРАД - Утакмицама у малом фудбалу, које се играју у спортској дворани, данас су у Новом Граду почела општинска такмичења у оквиру Малих олимпијских игара.

Предсједник Друштва педагога физичке културе Нови Град Дејан Благојевић рекао је да се данас такмичи осам екипа из новоградских основних школа - пет мушких и три женске екипе.

"Најуспјешнији ће представљати нашу општину на регионалном такмичењу у уторак, 13. фебруара, у Приједору", навео је Благојевић.

Он је рекао да ће ове године, у оквиру Малих олимпијских игара бити одржана такмичења и у одбојци, рукомету, кошарци, атлетици, шаху, стоном тенису и џудоу.

Благојевић је објаснио да ће регионална такмичења бити завршена до 20. марта.

"Мале олимпијске игре су најзначајнији пројекат Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске које у једној сезони окупе 10.500 ученика основних и средњих школа. У Новом Граду је прошле године учествовало 600 ученика", рекао је он.

Начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Младен Јањетовић рекао је да општина Нови Град подржава такмичење на општинском нивоу и сноси трошкове одласка на регионална такмичења.

Он је навео да је у општинском буџету ове године за школски спорт предвиђено 15.000 КМ.
 

i

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана