Почела нова школска година; Званичници честитали

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Републици Српској почела је нова школска година.

Званичници Српске честитали су свим ученицима, учитељима, наставницима, професорима и родитељима почетак школске године.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик пожелио је свим ученицима, њиховим родитељима, учитељима и наставницима срећан и успјешан почетак нове школске године.

"Посебно честитам полазак у школу нашим првачићима који ће први пут сјести у школске клупе, гдје их чекају школске обавезе и задаци. Драги ученици, нека вам школски дани буду испуњени радошћу, желим вам да вриједно учите, стичете нова знања и вјештине и да постижете добре резултате", истакао је Додик у честитки.

Он је још једном захвалио свим просвјетним радницима за огроман труд и лично залагање у протеклом периоду када се радило у отежаним условима због пандемије вируса корона, чиме су показали да су спремни да одговоре на све изазове и да помогну ученицима да лакше савладају ново градиво.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је почетак нове школске године, истичући да је образовање темељ сваког друштва.

Она је навела да у том смислу поздравља сваку иницијативу чији је циљ унапређење образовног процеса, прилагођену потребама и интересовањима ученика, али и потребама тржишта рада.

"Свим ученицима у Републици Српској упућујем најискреније честитке поводом почетка нове школске године, са жељом да стекну нова знања, пријатељства и постигну добар успјех", навела је Цвијановићева у честитки ученицима, родитељима, учитељима и наставницима, као и запосленима у школству.

Посебне честитке Цвијановићева је упутила најмлађим школарцима, првачићима који први пут сједају у ђачке клупе са жељом да им овај дан донесе посебну радост која ће им остати у најљепшем сјећању и да се заједно са наставницима, родитељима и новим пријатељима радују учењу, дружењу, али и стицању знања, као главном подстицају за што бољу будућност.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас ученицима основних и средњих школа у Српској почетак нове школске године са жељом да остваре што бољи успјех, као залог који ће одредити њихову будућност.

Вишковић је ученицима поручио да буду смјерни и вриједни, свјесни да школски дани заиста јесу најљепши период живота, али и доба у којем стичу знања која ће користити када буду одрасли људи.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић пожелио је успјешну нову школску годину.

"Сигуран сам да ће школско звоно обрадовати све ђаке жељне нових знања, искустава и вјештина које ће стећи у раду са својим учитељима и наставницима" наводи се Чубриловићевој у честитки.

Он је истакао да ће први школски дан посебно обрадовати првачиће који први пут сједају у школске клупе.

"Желим вам срећан и успјешан почетак нове школске године" истакао је Чубриловић у честитки коју је упутио у своје и у име Народне скупштине.

Настава у новој 2022/2023. години почела је данас за 85.000 основаца и 36.000 ученика средњих школа у Републици Српској.

Ове школске године у први разред кренуло је 9.000 ученика.

За разлику од претходне двије године, настава се одвија без ограничења и мјера које су важиле током пандемије вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана