Почела Network 11 конференција: Дигитална будућност Босне и Херцеговине на дневном реду

Г.С.
Почела Network 11 конференција: Дигитална будућност Босне и Херцеговине на дневном реду

Данас је у Неуму започела Network 11, највећа пословно-технолошка конференција у Босни и Херцеговини. У организацији агенције Communis, овај тродневни догађај представља спој иновација, знања и лидерства, окупљајући преко 1.100 водећих стручњака, иноватора, оснивача ИТ компанија и инвеститора из цијеле регије. Сваке године поставља нове стандарде и трендове, а судећи по садржају који је представљена самом почетку, овогодишње издање обећава да ће бити још квалитетније и инспиративније.

Првог дана конференције, у оквиру Business Day сегмента, одржане су три панел дискусије фокусиране на дигитализацију у јавном и приватном сектору, истражујући кључне теме попут иновација у финансијама, најбољих пракси у дигитализацији и других актуелних питања. Панел под називом "Повратак у будућност: Како дигитални потпис мијења пословање у БиХ?", под покровитељством еCommerce асоцијације у БиХ, анализирао је тему имплементације дигиталног потписа и његовог значаја за трансформацију пословних процеса у земљи. Настављајући с тематским фокусом, панел "Финтецх у БиХ – и шанса и изазов" расправљао је о изазовима и могућностима финтецх индустрије у БиХ. Како би се стекла цјеловита слика, панел "Дигитализација сервиса јавне управе у БиХ - чекају ли нас бољи дани?", уз подршку АmChama, анализирао је тренутну ситуацију дигиталних сервиса у јавном сектору БиХ.

Пленарним окупљањем и Кеyноте обраћањима конференција је свечано отворена. Дамир Диздаревић, директор садржаја Network конференције одржао је уводни говор гдје је истакао важност Network конференције као највећег пословно-технолошког догађаја у БиХ те се посебно осврнуо на дио конференције који је отворио веома важне теме дигитализације у јавном и финансијском сектору као и значај увођења дигиталног потписа. Након тога, обратио се Един Форто, министар комуникација и промета Босне и Херцеговине, који је нагласио да ће дигитална трансформација имати смисла само ако од ње конкретну корист осјете грађани и привреда Босне и Херцеговине.

У наставку присутнима је представљен тим задужен за садржај Network конференције. Content тим предводи Дамир Диздаревић, уз подршку Мустафе Торомана и Омара Кудовића. Већ годинама њихов рад и експертиза осигуравају да конференција има квалитетан и релевантан садржај. 

Занимљив сегмент вечери било је и присуство Томислава Рука, извршног директора за маркетинг, продају и корисничко искуство из ХТ Еронета. Комуницирајући путем холограм уређаја, Рук је демонстрирао напредак и могућности телекомуникацијске индустрије

Након богатог дневног програма, вечер је додатно зачињена наступом групе Перпетуум Мобиле. Својом изврсном енергијом и заразним ритмом освојили су све присутне. Но, ово је тек почетак; у наредна два дана конференције Network 11, учесници ће бити у прилици да присуствују више од 80 квалитетних предавања распоређених на шест позорница. Преко 90 истакнутих домаћих и међународних говорника, са богатим практичним и предавачким искуством, презентоваће најновије трендове и иновације. Теме ће обухватити све: од Cloud технологије, преко Мachine Learning (ML) и Security & Compliance, до будућности еCommerca. Конференција се наставља све до 20. 10. 2023. године, а осим прилике за стицање нових знања, Network нуди и изванредну прилику за ширење пословних веза и успостављање нових сарадњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана