Почела настава у Челинцу, ученике дочекали топли радијатори

GS
Foto: Facebook

Основци и средњошколци у Челинцу вратли су у учионице, након што је прошле сриједе прекинута настава због проблема са гријањем.

Прорадило је централно гријање, што се тиче Основне школе “Милош Дујић”, али и у комплетној општини, потврдио је за “Независне новине” Синиша Беговић, директор ове школе.

– Извршен је ремонт градске ‘Топлане’, ученици су од данас на настави по устаљеном распореду и са трајањем часова од 45 минута и наставни процес се одвија уредно. Радијатори су топли, и сада су услови у школи онакви какви су и били када је радило централно гријање – казао је Беговић.

Додаје да је настава у овој школи била обустављена три дана у договору са ресорним министарством.

– Наш календар је јако флексибилан и имамо могућност да те дане намиримо у мјесецу јуну, тако да ће норматив часова бити испуњен у складу са законом – казао је Беговић.

У Средњошколском центру “Челинац” потврдили су за “Независне” да се и у овој школи од јутрос настава одвија по устаљеном распореду јер је синоћ почела испорука топлотне енергије, преносе Независне.

– Ученици су се вратили у своје учионице, имамо гријање и насатава се одвија редовно – казали су из они.

Подсјећамо, настава у ове двије школе обустављена је прошле сриједе јер није било гријања због ремонта челиначке “Топлане”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана