Почела m:tel љетна академија за студенте IKT усмјерења: Учимо радећи заједно!

M:tel
Почела m:tel љетна академија за студенте IKT усмјерења: Учимо радећи заједно!

У просторијама компаније m:tel, по први пут је почела са радом љетна академија за студенте факултета са IKT усмјерењима. Укупно 40 студената ЕТФ-а Бањалука, ЕТФ-а Источно Сарајево, ФЕТ-а Тузла, ПМФ-а Бањалука и ФТН-а Нови Сад стичу нова знања и обављају праксу током мјесеца августа.

Овај концепт љетње академије нуди студентима прилику да се кроз процес обављања стручне праксе упознају са пословним процесима и технологијама које су релевантне у брзо развијајућем свијету телекомуникација, као и да осјете тимски дух и стекну увид у професионални рад који их очекује када напусте студентске клупе.

Програм m:tel љетне академије обухвата четири инжењерске области које су изузетно атрактивне на тржишту рада за будуће инжењере, а чине окосницу функционисања савремених телекомуникационих компанија: инфраструктурни слој, мрежни слој, сервисни слој и управљање подацима. Програм обухвата менторску супервизију и рад са четири групе студената, које се баве поменутим областима, а тим ментора укључује искусне професионалце инжењере из различитих сектора компаније.

Кроз учешће на овој љетној пракси студенти ће доживјети реалне пословне процесе који се свакодневно дешавају у радном амбијенту и стећи ће неопходне пословне вјештине као што су тимски рад, управљање временом и рјешавање проблема.

Организацијом љетне академије, компанија m:tel наставља да одржава и јача везе између образовног система и индустрије, и подржава прилике за професионални развој младих талената, а будућих стручњака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана