Милићи: Почела “Милутинова олимпијада”

Срна
Foto: Срна

МИЛИЋИ - У Средњошколском центру “Милутин Миланковић” у Милићима данас је почела “Милутинова олимпијада” која се организује у оквиру обиљежавања манифестације “Дани Милутина Миланковића”, на којој се ученици до краја мјесеца такмиче у разним вјештинама и дисциплинама.

Професор математике у милићком Средњошколском центру Радојка Савкић изјавила је новинарима да је почетак резервисан за такмичење у математици односно брзом рачунању.

“Сутра ћемо имати Слагалицу, затим остала такмичења из правописа, спортске дициплине Између двије ватре и трка на 100 метара, слијепо куцање. Манифестацију ћемо завршити игрицом Лов на благо”, рекла је Савкићева.

Она је напоменула да се за такмичење пријавило шест екипа од првог до четвртог разреда, те да су награде за прво мјесто 150 КМ, друго 100 КМ и треће 50 КМ.

Савкићева је истакла да ће медаље и награде бити додијељене 7. јуна, када ће бити затворени “Дани Милутина Миланковића”.

Манифестација “Дани Милутина Миланковића” почела је 17. маја еколошком акцијом “Један цвијет за љепши свијет”, гдје су мостови у Милића украшени саксијама цвијећа.

У оквиру манифестације у петак, 24. маја, биће обиљежен Дан словенске писмености, а 28. маја на датум рођења Милутина Миланковића на програму је свечана приредба.

Организатор манифестације је милићки Средњошколски центар који је добио име по славном научнику. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана