Почела конференција "Од пандемије до инфодемије" у Мостару

Милијана Латиновић
Foto: Глас Српске/М.Л.

МОСТАР - Конференција "Од пандемије до инфодемије" окупила је у Мостару бројне представнике из здравственог сектора и медија који ће на панелима током два дана размијенити информације и искуства о комуникацији у вријеме пандемије вируса корона.

На панелима је истакнуто да је комуникација у БиХ почела много прије појаве првог случаја заразе вирусом корона, а недостатак људи био је највећи проблем са којим су се суочавале  институције, али и медији.
 

-Комуницирање у јавном здравству није ствар имиџа већ једна од јавноздравствених мјера - истакао је стручни савјетник у Сектору за јавно здравље при Федералном министарству здравства Златан Першић.

Панелисти су сагласни да су медији одиграли кључну улогу у вријеме пандемије, те да је њихова одговорност у преношењу јавноздравствених порука велика.
 

- Медији су били кључни у борби против дезинформација које су се појављивале у јавности. Традиционални медији су нам били савезници у разбијању митова и заустављању лажних вијести- нагласила је руководилац Одсјека за односе с јавношћу у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске Јелена Вујић.
 

Током конференције коју су организовали Свјетска здравствена организација и  УНИЦЕФ биће ријечи и о томе зашто је важно знати јасно испричати причу,како сачувати здрав разум и умирити друге, те како пронаћи корисне информације у свеопштој буци као и о имунизацији као цивилизацијском напретку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана