Почела изградња азила за псе у Згоњеву вриједног пола милиона КМ

Срна
Почела изградња азила за псе у Згоњеву вриједног пола милиона КМ

ТРЕБИЊE - У Згоњеву код Требиња почела је изградња новог азила за псе са пратећим објектима, коју са око 510.000 КМ заједнички финансирају британска Организација за помоћ животињама "Мрежа за животиње" /Нетwорк фор Анималс/ и град Требиње.

Почетак радова озваничили су градоначелник Требиња Мирко Ћурић и начелник Одјељења за комунално-инспекцијске послове Спасоје Радовић, наводећи да нови азил треба да буде завршен у року од 90 радних дана, саопштено је из Градске управе.

"Очигледан је све већи проблем остављања паса на улицама града. Требиње је до сада имало мањи азил на Ободини, али ће овај нови бити значајно већи, с тим да ће и задовољити све потребе једног азила", навео је Ћурић.

Он је захвалио британској организацији за подршку у реализацији овог пројекта, наводећи да ће она, од укупног износа средстава, издвојити нешто више од 400.000 КМ, док ће Град обезбиједити око 100.000 КМ.

"Радови су повјерени предузећу `Сига` из Требиња. Осим три бокса за животиње, пројектом је предвиђена и изградња управне зграде, просторија за ветеринара и карантина за обољеле животиње", навео је Ћурић.

Према Ћурићевим ријечима, осим азила са пратећим објектима, у плану је и изградња такозваног "хотела за псе", у који ће сви власници ових кућних љубимаца имати могућност да свог пса оставе на неколико дана док су на путовању, односно ван свог мјеста пребивалишта.

"То је један важан пројекат који ћемо реализовати у наредном периоду. Циљ нам је да када власник остави свог пса - буде сигуран да ће му у том `хотелу` бити као да је код куће и да ће му бити пружена најбоља могућа услуга", рекао је Ћурић.

Британска Организација за помоћ животињама "Мрежа за животиње" тренутно спроводи 40 пројеката у 20 земаља свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана