Племенита еколошка мисија: Mozzart подржао Удружење “Компјутери наде”

Mozzart
Племенита еколошка мисија: Mozzart подржао Удружење “Компјутери наде”

Удружење “Компјутери наде” основано је прије три године као одговор на све већи проблем електронског отпада у Босни и Херцеговини. Идеја је произашла из потребе да се смањи количина е-отпада и побољша квалитет живота кроз пренамјену IT опреме коју од тада прикупљају, поправљају и донирају. Подршку у овој племенитој еколошкој мисији добили су од компаније Mozzart која им је донирала већу количину старе електронске опреме.

“Подршка компаније Mozzart за нас је изузетно значајна. Донација нам омогућава да наставимо наш рад и даље доприносимо бољој опремљености школа и невладиних организација. Ова помоћ представља кључан корак ка смањењу електронског отпада, док истовремено пружа боље услове онима којима је опрема пријеко потребна”, поручио је Горан Станковић, предсједник Удружења “Компјутери наде”, Сарајево. 

Током пандемије COVID-19, увидјели су, кажу, колико је велики јаз у коришћењу технологије која је постала неопходна за обављање школских и радних задатака, док у том тренутку многи нису имали адекватну опрему. Ова ситуација их је инспирисала да прикупе и пренамијене опрему која би иначе била одбачена с циљем да помогну онима којима је најпотребнија.

Зато су окупили тим волонтера који чине IT стручњаци, графички дизајнери, координатори пројеката који несебично улажу своје вријеме, знање и вјештине како би остварили циљеве удружења. Заједно прикупљају, поправљају и донирају ИТ опрему школама, невладиним организацијама и појединцима. Крајњи циљ им је да унаприједе приступ технологији, посебно за оне који су у потреби.

Сви дијеле заједничку страст према мисији смањења количина електронског отпада и побољшања услова живота кроз пренамјену и донацију ИТ опреме. Њихова дугорочна визија обухвата и подизање свијести о важности рециклирања, очувања околиша и одговорног управљања електронским отпадом, а ове вриједности баштине и у компанији Mozzart.

У наредном периоду ће наставити да организују такмичења за основне и средње школе, као што је “И овог прољећа рециклирамо”, с циљем подизања свијести младих о рециклажи и пренамјени електронске опреме. Жеља им је да осигурају да сваки појединац, без обзира на околности, има приступ технологији и да заједнички раде на очувању наше планете. Уз подршку друштвено одговорних компанија, попут Mozzartа, вјерују да је то могуће.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана