“Play Media Day” окупио бројне домаће и регионалне предаваче у Бањалуци

Јана Кезић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Регионални комуникацијски догађај “ Play Media Day", седми по реду, и ове године је показао да је комуникација бесконачна, те да креативних идеја и дружења никада није доста.

Бројни домаћи и регионални предавачи представили су се публици у петак у “Синестару” у “Делта планету” у Бањалуци, а програм је извођен уживо.

Млади и креативни људи, пуни елана да науче нешто ново, уживали су у богато припремљеном програму, а осим тога су стекли и нова пријатељства. Насмијана лица учесника и предавача су била доказ да је на овом догађају све одисало креативношћу, а с циљем да се младим људима помогне у остваривању снова.

Директорица програма “Play Media Day"  Дијана Тепшић истакла је да овај догађај није важан само за БиХ, него за цијели регион.

- Ове године смо имали заиста феноменалан програм, са 30 предавача из региона и свијета. Говорили смо о најновијим трендовима у креативној индустрији, дигиталној промоцији, односима са јавношћу, маркетингу, те друштвеним мрежама и томе шта то треба све да имамо како бисмо били конкурентни на тржишту - казала је Тепшићева.

Додала је да је овај догађај постао традиција, те да се сваке године осјећа дивна енергија.

- Регионални комуникацијски догађај “Play Media Day” је прилика да се Бањалука, али и БиХ позиционирају на мапу свијета креативне индустрије - рекла је Тепшићева.

Извршни директор “Play Media Day” Бојан Драгишић каже да су ове године испунили очекивања публике, те да им је драго што стижу само позитивне повратне реакције.

- Ово је негдје први догађај послије пандемије гдје у правом смислу можемо да имамо публику у нешто већем обиму, гдје имамо до 500 учесника. То нам је пружило много програмских могућности, па су ове године предавања била у чак двије конференцијске сале - рекао је Драгишић, додајући да је ово прилика да се склопе разна познанства и послови. 

Ида Престер, први пут у улози модератора, каже да је за Бањалуку вежу дубоке везе, јер је водила “Демофест” десет година.

- Предавачи су ове године генијални и заиста инспиративни, те ми је посебно драго што “Play Media Day” постаје јака регионална прича - казала је она.

Консултант за организационе промјене и дигиталну трансформацију Миљана Никодијевић из Србије на предавању је подијелила практичне савјете и изложила стратегије колико је људски фактор пресудан за успјех дигиталне трансформације.

- Веома сам задовољна како је публика одреаговала, јер моје презентације натјерају људе да се замисле. Поставила сам питања о томе како можемо нашим привредама да помогнемо, а посебно породичним бизнисима који се налазе у транзицији, те како да пређу са једног пословног модела на други - казала је Никодијевићева за “Глас Српске”.

Учесница конференције Миља Шијакињић, која је говорила о истини у креативном раду, објаснила је на који начин се рекламе могу учинити што истинитијим.

- Битно је да се организују овакви догађаји у смислу прикупљања и дијељења знања, и ово је прилика да се чују мишљења других која инспиришу - казала је она за “Глас”. 

Травел блогери

Панел “Посао из снова” травел блогера из региона Јоване Квржић, Ване Бојовић, Бориса Радошевића и Роберта Дацешина посебно је одушевио публику, чему је свједочила пуна сала. 

- Први пут сам на овој конференцији и много нам се допада јер се покрећу занимљиве теме. Причали смо о путовањима и послу блогера којим се бавимо и врло је битно да се људи повезују јер се овдје дешавају и пословне конекције - казала је за “Глас” ауторка сајта “Јованин живот у коферу.ба” Јована Квржић.

Први пут на “Play Media Day” је била и Вана Бојовић из Хрватске, која је казала да јој је ово било дивно искуство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана