Планинари уживали у погледу са Димитора

Срна
Foto: срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Планинари из Мркоњић Града учествовали су у успону на Димитор заједно са још 15 друштава из БиХ.

Из Мркоњић Града јуче је у 15. успону на Дурмитор учествовало Планинарско-еколошко друштво "Видик" са око 280 планинара и љубитеља природе. Кретало се у јутарњим часовима са излетишта Зеленковац, преко Козије стране до највишег врха - Малог Димитора, који се налази на 1.483 метра надморске висине.

Секретар Планинарског друштва "Видик" Ивана Берић рекла је Срни да их је вријеме послужило, дан је био ведар, а погледи са Димитора неописиви. "Стаза је на дијеловима доста стрма и кондиционо захтјевна, нарочито пред сами Мали Димитор има стрми дио око километар дужине. Ишло се и гребеном и шумом, а Козија страна је много атрактивна", навела је Берићева

. Она је додала да је за све учеснике био организован ручак у мјесту Граци, а на стази им је послужен чај. Традиционални успон подржало је 30 спонзора, међу којима је општина Мркоњић Град, као и бројни привредници и пријатељи друштва.

Берићева је напоменула да је овај зимски успон савезна акција која се налази у календару Планинарског савеза Републике Српске и да се традиционално организује у посљедњем викенду зиме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана