Плакета града Добоја српском члану Предсједништва Милораду Додику

Срна
Плакета града Добоја српском члану Предсједништва Милораду Додику

ДОБОЈ - Највеће признање, плакета града Добоја, вечерас ће бити уручена члану Предсједништва БиХ из Републике Српске Милораду Додику због изузетног залагања и помоћи овом граду, најавио је градоначелник Борис Јеринић.

Плакета ће бити уручена на свечаној академији поводом обиљежавања Дана града Добоја – Видовдана.

Јеринић је истакао да је Додик пријатељ Добоја и да је дао подршку сваком пројекту, а креатор је иницијативе подјеле станова младим брачним паровима.

Он је подсјетио да је до сада субвенционисано 67 младих брачних парова, те да ће 29. јуна бити још 19 по четвртом позиву.

Јеринић каже да се ова идеја показала веома успјешном, с обзиром на то да су се неки млади вратили из иностранства имајући у виду ову олакшицу рјешавања стамбеног питања, те да ће првобитна одлука о куповини 100 станова бити допуњена одлуком о још 100 станова за младе брачне парове.

"Мало смо успорили због дивљања цијена квадрата које су непредвидиве. За сада ћемо подијелити станове које смо купили по ранијим цијенама, чекаћемо да се стабилизује тржиште, али нећемо одустати од ове идеје", рекао је Јеринић за РТРС.

Он је навео да је завршена прва фаза пројекта "Коридора пет це" која ће у јулу бити пуштена, а да је у току друга фаза чији је рок двије и по године.

"Изградња болнице иде својом динамиком, раде се унутрашњи радови. Алтернативни смјештај за 134 стамбене јединице је готов, остало је вањско уређење и да се станови додијеле корисницима", рекао је Јеринић.

Он је додао да је завршена и прва фаза изградње спортске дворане, да је остало опремање, као и да је ријешен 20 година дуг проблем стечаја Фабрике компресора и пнеуматских алата "Трудбеник" која је продата.

Јеринић је истакао да је направљена слободна индустријска зона и да је у току израда плана парцелације, а већ за око мјесец дана биће понуђено инвеститорима.

Градоначелник Добоја је нагласио да се ради много пројеката захваљујући сарадњи републичке и локалне власти, те на подршци, осим Додику, захвалио и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, премијеру Српске Радовану Вишковићу и Влади Српске, као и предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији.

Он је истакао да у граду постоји и политичка стабилност, што је важно за реализацију многобројних пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана