Пилоти из цијелог свијета на небу изнад Дрвара

Srna
Foto: Agencije

ДРВАР- У Дрвару је почело параглајдинг првенство Србије и БиХ "Десант на Дрвар", које је окупило 70 пилота из БиХ, земаља окружења и свијета.

Жељко Овука из Ваздухопловног савеза Србије, које је организатор овог значајног такмичења, рекао је за Срну да је ово истовремено и тест такмичење за параглајдинг Свјетски куп.

"Очекује нас јако такмичење, јер је временска прогноза за свих дана такмичења одлична", рекао је Овука.

Он је истакао да је трећи пут заредом ово такмичење постало традиционално у дисциплини прелет параглајдером, а захваљујући претходним добрим организацијама и терену, ове године долази 70 пилота из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Бугарске, Кине, Кореје, Италије, Казахстана и САД.

Овука је истакао да је доста људи укључено у саму организацију око такмичења, те да се трке могу пратити и путем веб-сајта "лт.флyмастер.нет", с обзиром на то да се за ово такмичење користи најсавременија сателитска опрема.

"Полетишта ће бити на Крушковцу, брду изнад Дрвара, као и брду Корита. Трке ће бити од 60 до 100 километара у свим правцима са циљевима у Гламочу, Босанском Петровцу, Санском Мосту и Ливну. Ваздушни простор је резервисан само за ову манифестацију од Бихаћа до Ливна и источно до Кључа", нагласио је Овука.

Први пилоти данас лете на небу изнад Дрвара, док је синоћ начелник општине Душица Рунић отворила овај велики догађај који је овај град ставио на свјетску мапу у овом такмичењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана