Петровић: Направљен туристички бум у Требињу

ГС
Петровић: Направљен туристички бум у Требињу

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је посљедњих неколико година направљен туристички бум, захваљујући улагању у инфраструктуру, урбанизам, спорт и културу, изјавио је данас генерални секретар и предсједник требињског Градског одбора СНСД-а Лука Петровић и најавио наставак улагања у тим областима.

"Доста смо промијенили задњих неколико година у Требињу. Мислим да смо направили један бум у посљедње вријеме, јер смо акценат ставили на културу и спорт, захваљујући којима постоји много квалитетних и лијепих догађаја у граду", рекао је Петровић.

Он је изразио увјерење да ће се у тим областима наставити даља улагања и да ће оне напредовати, подсјетивши да су раније културни и спортски догађаји били врло оскудни.

Што се тиче архитектонског и урбанистичког уређења града, Петровић је најавио изградњу пјешачких зона и проширење ужег градског језгра у Требињу.

"Планирали смо да главна улица буде пјешачка зона, сто ћемо моћи да реализовујемо након изградње велике источне обилазнице око града, на којој градимо и мост", прецизирао је Петовић за Адриа ТВ.

Он је нагласио да ће Требиње проширењем ужег центра добити озбиљан туристички потенцијал јер ће на једном локалитету моћи да прими и до 5.000 грађана и туриста.

Петровић је рекао да ће самим тим моћи ће да се отворе многи нови објекти ресторани, кафићи, сувенирнице, посластичарнице, као и нова радна мјеста радна мјеста за Требињце.

"Сваки туриста који дође у наш град потроши новац и заиста захваљујем Требињцима на гостољубивости и мислим да је то важна одлика сваког нашег суградјанина , њихов домаћински и срдачан дочек ћете примијетити на пијаци, у продавници, фризерском салону, на улици и желим да и друге средине тако напредују", рекао је Петровић.

Он је истакао да су за убрзан развој и напредак Требиња заслужни, не само грађани и локална и републичка власт Републике Српске, већ и Србија која је на челу са предсједником Александром Вучићем, подржала бројне пројекте и обезбиједила донације најјужнијем граду Српске.

  •  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана