Петоро дјеце и пуно љубави: Живот породице Јекнић

ATВ
Петоро дјеце и пуно љубави: Живот породице Јекнић

Прелијепа фотографија породице Јекнић обишла је Србију, а на њој мама, тата и петоро дјеце обучени у народну ношњу позирају насмијани и поносни. Да је породица кључ свега, доказују Ана (28) и Милосав (29) Јекнић из Севојна код Ужица.

Прво дијете добили су јако млади. Иако су наишли на предрасуде околине, имали су један циљ и једну жељу - да имају што више дјеце. Из љубави дуге 11 година родили су се Милица (10), Јована (8), Тара (6), Никола (4) и Лука (1). Кад се њихове године саберу добије се број 29 - толико има тата Милосав. Ова "нумерологија" је дефинитивно најсрећнија коју смо до сада видјели.

- Знамо се буквално од малих ногу, још од основне школе. Прво смо се дружили, па смо тек касније почели нашу причу 2013. године. Већ наредне године родила се наша прва кћерка Милица. Ја сам тада имала 17 година, а супруг 19. Можда смо за неке поранили, али ми сматрамо да је све дошло таман када је требало - почиње Ана причу за Телеграф.рс.

Да им је било тешко у почетку док су били јако млади, не крију. Сада су срећни што њихова породица броји толико чланова, а они су и даље млади и имају исту жељу - само да их је што више.

- Сваки почетак је тежак, али смо све успјели да пребродимо и изађемо још јачи. Наша жеља од првог дана је била да имамо велику породицу. И та жеља нам се испунила. Понекад стварно јесте тешко свакоме поклонити пажњу, али трудимо се да им се посветимо једнако. Мањима увијек треба више пажње - каже ова супермама.

У кући Јекнића смијеха и буке не мањка, али то је и нормално. Зато, када загусти око дјеце, ту су да притекну у помоћ њихове десне руке - бака Љиља и дједови Миливоје и Драган.

- Најстарија кћерка је некако и најтолерантнија, са њом се увијек све лако договоримо и у принципу она свима попусти. Мањи се понекад споречкају око играчке, али све то брзо ријеше. Углавном када смо напољу или у паркићу увијек брину једни о другима и држе се заједно - истиче ова поносна мама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана