Петковић поздравио стављање ван снаге рјешења о геолошком истраживању

Срна
Foto: Arhiva

ПЕТРОВО - Начелник општине Петрово Озрен Петковића поздравио је одлуку Министарства енергетике и рударства Републике Српске према којем ће рјешење о геолошком истраживању на подручју општине Петрово бити стављено ван снаге.

Петковић је изјавио Срни да је задовољан што ће истраживање бити окончано и да очекује да ће будућа законска рјешења у вези са овом облашћу већа права за одлучивање дати локалној заједници.

"Драго ми је што је ресорно министарство уважило глас локалне заједнице и становништва, које је због геолошких истраживања и евентуалне експлоатације сировина било забринуто за свој опстанак на овом простору", рекао је Петковић.

Он је подсјетио да Скупштина општине Петрово, на сједници 23. новембра прошле године, није дала сагласност на детаљна геолошка истраживања минералних сировина на подручју истражног поља "Гостиљ - Крушков до - Каменице - Какмуж", у дијелу који се односи на подручје ове општине, а која спроводи компанија "Медени бријег" из Бијељине.

Петковић је навео да га је Скупштина општине Петрово тада задужила да од надлежног министарства Републике Српске тражи да преиспита законитост издатог рјешења. Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је 31. маја да ће рјешење о геолошком истраживању на подручју општине Петрово бити стављено ван снаге, те да ће тиме истраживање бити окончано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана