Петар Симић напушта СДС

Срна
Петар Симић напушта СДС

БИЈЕЉИНА - Досадашњи члан СДС-а у Бијељини Петар Симић саопштио је да напушта ову странку, уз образложење да више не жели да буде дио организације која нема активности иако се ближе избори, а чланства и народа се сјети само када треба обезбиједити фотеље.

Симић, који је био један од кључних људи у кампањи СДС-а и градоначелника Љубише Петровића, сматра да СДС-у, уз самозване и неизабране функционере Градског одбора Бијељина полако, али сигурно, долази крај.

Он је истакао да долази крај једне организације која је некада била све што данас није, у којој су били и академици и професори, инжењери, љекари и радници и сељаци.

“Данас су ту људи који немају иницијативу, немају идеју, немају смисла за било шта, чак ни за оно чиме се баве и од чега живе, али је битно да су ту и да кажу ја сам тај и тај јер да је неко не би имао потребе да казује ја сам тај и тај”, навео је Симић на свом “Фејсбук” профилу.

Према његовим ријечима, политика СДС-а се свела на то “Како да поједемо нас четворица цијелу торту, а немамо нож, малим виљушкицама без тањирића”.

“Избори се ближе, а никаквих активности нема, сјешће њих троје-четворо у некој кафани или викендици и у име цијеле организације изабрати себи подобне, послушне и привржене представнике, а народ и чланство ко пита, народ и чланство треба да је ту искључиво само тада када њима требају фотеље, односно гласови”, додао је он.

Симић истиче да не жели бити дио такве организације.

“Отићи ћу тамо гђе се цијени рад, поштује знање и уважава мишљење”, нагласио је Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана