Пет милиона КМ у пољопривреду у србачкој општини у овој години

Srna
Foto: Agencije

СРБАЦ - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је да је данас са руководством општине Србац договорено и да ће сигурно бити реализовано да у овој години у пољопривреду у овој локалној заједници буде уложено пет милиона КМ.

Минић је рекао да је на данашњем састанку извршена анализа свих подстицајних мјера које су урађене у сектору пољопривреде у овој општини. 

"У посљедње три године имали смо дистрибуцију средстава на подручју општине Србац у износу од 2,17 милиона КМ, а већ у 2022. години 2,7 милиона", рекао је Минић новинарима послије састанка којем је присуствовала и министар финансија Зора Видовић. 

Минић је подсјетио да је данас расписан јавни позив за капиталне инвестиције који ће трајати до 10. априла, те је позвао све пољопривредне произвођаче да се пријаве како би искористили средства из аграрног буџета Српске. 

Видовићева је рекла да ће Влада наставити улагање у пољопривреду, привреду и у развој инфраструкутре у општини Србац. 

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да је на данашњем састанку са два ресорна министра потврђено да се наставља рјешавање свих приоритетних проблема везаних за пољопривреду у овој општини. 

"Влада Републике Српске и ресорно министарство су у протеклих неколико година издвојили милионе марака за рјешавање проблема у пољопривреди на подручју ове општине, а односило се на санацију савског насипа, крчење и кошење каналске мреже, те за санацију црпних станица", рекао је Драгосављевић. 

Након састанка у згради општине, ресорни министри су посјетили дрвопрерађивачку фирму "Татком". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана