Перишић: Побољшати и убрзати процес тражења несталих особа

Срна
Foto: Илустрација

БАНЈАЛУКА - Предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Никола Перишић рекао је да је потребно побољшати и убрзати процес тражења несталих лица у БиХ и најавио одржавање округлог стола о тој теми у Невесињу у уторак, 21. марта.

Перишић је рекао да ће на округлом столу о теми “Достигнућа и приоритети у процесу тражења несталих у БиХ”, у организацији Савјетодавног одбора Института за нестала лица БиХ, бити представљен план рада Института за ову годину, чији је приоритет побољшање и убрзање процеса тражења несталих лица у БиХ.

“Породице као заинтересована страна имаће прилику да постављају питања и разговараћемо о појединачним питањима и тражењу несталих лица српске националности и свих осталих”, навео је Перишић.

У раду округлог стола учествоваће чланови Колегијума директора Института за нестала лица БиХ, радници у Институту који се баве овом проблематиком, представници полицијских агенција у БиХ, тужилаштава и вјерских заједница.

Из Института за нестала лица БиХ саопштено је да ће поводом округлог стола у Невесињу бити одржана конференција за новинаре предсједавајућег Савјетодавног одбора Анте Марића и предсједавајућег Колегијума директора Института Николе Перишића, у уторак 21. марта.

Почетак конференције заказан је у 12.05 часова у пансиону “Стадион” у Невесињу.

У раду Савјетодавног одбора Института за нестала лица учествују и удружења породица несталих лица у БиХ.

Република Српска трага за још 1.648 лица, од којих су 1.011 цивили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана