Перић: Интерес грађана и Републике сарадња, а не сукоби

Срна
Перић: Интерес грађана и Републике сарадња, а не сукоби

УГЉЕВИК- Начелник општине Угљевик Василије Перић изјавио је данас да је договором деблокиран рад Скупштине општине Угљевик јер грађани, администрација, привредници и пољопривредници не треба да подносе или трпе због било чијих политичких неспоразума.

Нову скупштинску већину, коју су формирали СНСД и СДС у Угљевику, једногласно је подржало 17 присутних одборника, од 23 колико Скупштина има.

"Мислим да је то најбоље, у супротном, имали бисмо даљу блокаду и то би сигурно ишло на штету свих грађана општине", оцијенио је Перић у изјави Срни.

Он је навео да није од оних који ће рећи да никада неће ићи са политичким противницима у интересу грађана општине, те истакао да су на сву срећу успјели постићи договор да се деблокира рад Скупштине.

Перић је подсјетио да је рад локалне скупштине био блокиран од фебруара и да су због тога трпјели грађани Угљевика, јер нису биле усвојене неке од основних одлука, а ближи се и крај године и усвајање буџета за наредну.

"Нашли смо начин да то превазиђемо и очекујем да ће у будућности сви одборници Скупштине општине Угљевик радити у најбољем интересу грађана и да ћемо успјети да разговарамо, да се договарамо, с циљем даљег напретка наше локалне заједнице", рекао је Перић.

Перић, који је на челу општине Угљевик у шестом мандату, сматра да на локалном нивоу не би требало да имају велике политичке разлике већ да проналазе мостове сарадње и да заједно сарађују у интересу грађана општине Угљевик, Републике Српске, па и БиХ и цјелокупног региона.

Општина Угљевик има око 16.000 становника и једна је од најразвијених општина у Републици Српској, а Перић истиче да су постигли значајне резултате у протеклих 20 година.

"Имамо позитивне економске резултате и у посљедње двије године, реалан раст прихода привреде за седам одсто и раст извоза за 54 одсто, чак и у условима глобалне кризе и пандемије вируса корона", навео је начелник Угљевика.

Перић је нагласио да увијек треба тражити путеве сарадње, а не путеве размирица и сукоба. Он није желио да коментарише било чије негативне ставове на данашњи договор у Угљевику, али је додао да је од почетка у СДС-у и да је никада неће напустити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана