Пензионери очекују ванредно увећање пензија

Срна
Пензионери очекују ванредно увећање пензија

НОВИ ГРАД - Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић очекује да ће се створити услови за ванредно повећање пензија у овој години.

Трифуновић је навео да су прошле године у Републици Српској пензије увећане за 27,5 одсто, те да су први пут биле у износу 44,33 одсто просјечне плате.

"Очекујемо и надамо се да ће се створити услови у буџету и да ће бити испуњени критеријуми да Влада Републике Српске одлуком ванредно увећа пензије", рекао је Трифуновић у Новом Граду, гдје је присуствовао скупштини Удружења пензионера ове локалне заједнице.

Он је навео да је о овој теми прије два дана разговарано са министром финансија Републике Српске Зором Видовић.

Предсједник Удружења пензионера Нови Град Недељко Згоњанин рекао је да у овој локалној заједници има 4.970 пензионера, њих 2.948 прима старосну, 797 инвалидску и 1.225 породичну пензију.

"У Удружењу пензионера је 4.600 чланова", навео је Згоњанин.

Он је рекао да је прошле године 40 пензионера боравило у Бањи Мљечаница за шта је општина Нови Град платила 70 одсто трошкова, а 30 одсто корисници.

"Ове године то ће бити 45 пензионера. Општина Нови Град платиће 65 одсто трошкова, а корисници 35 одсто", навео је Згоњанин.

Он је рекао да су прошле године по пројекту Владе Републике Српске у бањи у Теслићу боравила 22 пензионера.

"Укупан износ плаћа Влада Републике Срске и очекујемо да ће и ове године бити једнак број пензионера", навео је Згоњанин.

Удружење пензионера Нови Град прошле године исплатило је једнократну помоћ од по 50 КМ за 157 чланова. Осим тога, исплаћена је и новчана помоћ за умрле чланове, њих 220, у износу 109.964 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана