Пелагићево добија видео-надзор са 26 камера на 15 локација

Срна
Пелагићево добија видео-надзор са 26 камера на 15 локација

ПЕЛАГИЋЕВО - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас у Пелагићеву да ће ова општина добити видео-надзор са 26 камера на 15 локација.

Лукач је подсјетио да је до сада видео-надзор упостављен у 53 општине у Републици Српској чиме је стопа криминалитета у тим локалним заједницама смањена и до 50 одсто. Он је додао да ће Полицијска станица Пелагићево бити пресељена у зграду чије просторије је користила општина, те да ће те просторије бити потребно реновирати

. Према његовим ријечима, у новим просторијама Полицијске станице биће омогућено издавање личних карата, пасоша и возачких дозвола.

"Кроз одређене измјене систематизације предвидјели смо овдје једно мјесто помоћника командира и пар мјеста за полицијске службенике. На тај начин ћемо проширити станицу полиције у Пелагићеву", рекао је Лукач новинарима. Лукач је напоменуо да је стање безбједности на подручју општине Пелагићево задовољавајуће.

Начелник општине Пелагићево Славко Тешић рекао је да ће пројекат успостављања видео-надзора на подручју општине коштати око 70.000 КМ и да ће га заједнички финансирати општина Пелагићево и МУП Републике Српске.

"Очекујемо да почетком сљедеће године тај пројекат у цјелости буде завршен. До краја године би требало да се реновира зграда површине 300 квадратних метара, које је користила општина и без накнаде ћемо их дати на коришћење полицијској станици", истакао је Тешић.

Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић истакао је да пројекат "Рад полиције у заједници" даје одличне резултате, те да је ово примјер добре сарадње између полиције и локалне заједнице.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач разговарао је данас у Пелагићеву са начелником општине Славком Тешићем и начелником Полицијске управе Бијељина Стјепаном Терзићем, те посјетио Полицијску станицу у тој општини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана