”Павгорд”: Ниједан радник Бирча неће бити угрожен, сва радничка права биће задржана

Срна
”Павгорд”: Ниједан радник Бирча неће бити угрожен, сва радничка права биће задржана

ЗВОРНИК - Ниједан радник и ниједно радно мјесто у Фабрици глинице “Бирач” а.д. неће бити угрожено, а сва радничка права сигурно ће бити задржана, саопштено је из Компаније “Павгорд”.

”Наш циљ није да било кога оставимо без посла нити да му нанесемо штету, напротив. Заједно са управом 'Алумине' створићемо услове за нова запошљавања и нова радна мјеста прије свега, грађана регије Бирча”, наглашава се у саопштењу из “Павгорда” поводом нетачних и злонамјерних информација које су се појавиле у јавности након продаје/откупа потраживања републичких институција у стечајном поступку над Фабриком глинице “Бирач”.

У саопштењу је појашњено да је Влада Републике Српске, управо прихватањем понуде Компаније “Павгорд”, између осталог, омогућила повезивање радног стажа радницима “Алумине”.

“Апелујемо на раднике, али и на јавност Републике Српске да не насиједају на политичке сплетке и полуинформације које пласирају појединци, али и поједине политичке опције. Такође, позивамо све оне који имају добру намјери да заједно подигнемо на још већи ниво и 'Алумину' и њен рад, јер смо сви свјесни значаја овог предузећа”, истиче се у саопштењу.

Из Компаније “Павгорд” наводе да ће дати максималан допринос свакој будућој сарадњи са новим партнерима које очекују како из региона, тако и са свјетски признатим и познатим именима.

Влада Републике Српске донијела је одлуку да за 43 милиона КМ прода потраживања институција Српске од Фабрике глинице “Бирач” у стечају предузећу из Фоче “Павгорд”, а рок за плаћање је 12. септембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана