Паушали сребреничких одборника 50 одсто од просјечне плате запослених у општини

СРНА
Паушали сребреничких одборника 50 одсто од просјечне плате запослених у општини

СРЕБРЕНИЦА - Одборници Скупштине општине Сребреница данас су једногласно донијели одлуку о висини одборничке накнаде која ће износити 50 одсто од просјечне прошлогодишње нето плате исплаћене у Општинској управи.

Донесена је одлука о разрјешењу чланова првостепене комисије за утврђивање способности лица у поступку остваривања права из социјалне заштите и именован је нови састав те комисије.

Данас је разријешен и вршилац дужности директора Дјечијег обданишта "Полетарац" Адмир Хасановић, јер је раније на то мјесто именована Тифа Ефендић.

Одборници су једногласно донијели одлуку о усклађивању одлуке о комуналним таксама са законским прописима из те области.

Уз усвајање ове одлуке усвојен је приједлог да се пречисте текстови ове и још већег броја скупштинских одлука које су више пута допуњаване и постале су нејасне за примјену и реализацију у пракси. Закључено је да се тражи сагласност и мишљење Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске за отврање приватне амбуланте у Поточарима коју је изградио Међународни форум солидарности "Емаус".

Усвојени су извјештаји о раду Територијалне ватрогасне јединице Сребреница и Комуналног предузећа "Полет", које је остварило добит од 5.666 КМ. Одборници су усвојили и Стратегију развоја социјалног становања у општини Сребреница, те више техничких одлука неопходних за за законит рад општинске администрације и издавање одређених рјешења и докумената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана