Патријарх српски уручио основцима 5.000 светосавских пакетића

Срна
Патријарх српски уручио основцима 5.000 светосавских пакетића

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије подијелио је данас у Храму Светог Саве на Врачару 5.000 светосавских пакетића ученицима нижих разреда београдских основних школа.

"Свети Сава је најлепше дете у нашем народу и неко коме, не само да се молимо, већ желимо да се на њега угледамо. Овде ћете увек долазити и долазите као у своју кућу. Ово је ваша кућа, због вас је сазидан овај храм", рекао је патријарх Порфирије у обраћању дјеци у завјетном спомен-храму Светог Саве.

Он је навео да је Храм Светог Саве храм свих малих светосаваца - православаца, али и мјесто на којем се моли за сву дјецу свијета, јер је свако дијете једнако важно.

"Светог Саву славимо и данас и сваки дан. Нека вас Свети Сава чува, нека чује ваше молитве и нека молитве које упућујете њему даље упућује Богу. Нека сте благословени и Бог све да вас чува", поручио је патријарх српски.

Светосавско сабрање почело је заједничком молитвом, а међу присутнима су били министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Бранко Ружић и замјеник градоначелника Београда Горан Весић. /крај/сас/љљ/фото

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана