Патријарх Порфирије у Бањалуци: Пожелио мир, радост и међусобно разумијевање

Срна
Foto: Твитер

БАЊАЛУКА - Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је након састанка са предсједником Републике Српске Милорад Додиком да се моли Богу да подари свим људима који овдје живе мир, радост и међусобно разумијевање.

Патријарх Порфирије је послије састанка у Владичанском двору у Бањалуци, којем су присуствовали владика бањалучки Јефрем и бихаћко-петровачки Сергије, изјавио да реалност љубави Божије према човјеку постаје нада, вјера и реалност, те бића чини достојним вјечности.

“Отуда смо се сабрали духовним поводом у Републици Српској на више страна и имали благослов да се сретнемо овде код владике у духу, љубави и радости празника Васкрсења Христовог. Молећи се Богу да Господ подари свим људима који овде живе мир, радост, међусобно разумевање сваком човеку и његовој породици”, рекао је патријарх Порфорије новинарима.

Он је навео да све ове вриједности могу постати реалност и на глобалном плану тек онда када његујемо у својој души и своме дому те вриједности.

“Када су супружници спремни да траже опроштај, да праштају, спремни су да виде смисао свога постојања једно у другоме. Што се односи на супружнике важи и за однос између родитеља и деце, комшија, сродника, и онда све до космичке љубави која јесте садржана у личности Христовој која долази међу нас”, нагласио је патријарх Порфирије.

Патријарх српски пожелио је срећан празник и Недјељу мироносица, за које је рекао да су апостоли прије апостола.

“Да Бог да се се што прије видимо и овде и на сваком месту у радости, љубави и миру. Живјели на много година”, додао је патријарх Порфирије.

Патријарх српски јутрос је у Мркоњић Граду освештао обновљени Храм Рођења Пресвете Богородице који је тешко оштећен у посљедњем рату 1995. године, када га је гранатирала хрватска војска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана