Патријарх Порфирије: Чувајмо и живимо предање Христово

Срна
Патријарх Порфирије: Чувајмо и живимо предање Христово

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије служио је данас литургију поводом празника Светог Симеона Мироточивог у цркви на Новом Београду, која носи име овог светитеља и утемељивача српске државе, а у пригодној бесједи је истакао да је важно чувати и живјети предање Христово.

НЈегова светост је навео да Српска православна црква (СПЦ) и вјерници данас празнују славу посвећену светитељу, који је отац, коријен и извор православних Срба, саопштено је из Информативне службе СПЦ.

“Нек Бог да да се држимо аманета који нам је оставио Свети Симеон Мироточиви зато што то није аманет који нас држи за земљу - не тиче се тла и крви, него се тиче суштине нашега постојања. Тиче се онога о чему је данашње Јеванђеље говорило, а то је да ко хоће да сачува душу своју изгубиће је, а ко изгуби Христа ради, наћи ће је”, рекао је патријарх Порфирије.

Патријарх српски нагласио је да је предање ријеч која смета ушима модерног човјека, који хоће да све у њему почиње и да се све са њим завршава.

“Важно је да, држећи се аманета Светог Симеона Мироточивог, знамо да држимо предање. Нека молитве Светог Симеона учине да чувамо предање, јер предање није ништа друго него Христос и Јеванђеље, а то предање значи да желимо да будемо бољи и да будемо добри, а не да нам буде добро и да нам то буде циљ”, поручио је патријарх Порфирије.

Његова светост честитао је свештеницима и парохијанима храма Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду данашњу крсну славу.

Српска православна црква данас прославља Светог Симеона Мироточивог, оца Светог Саве и оснивача династије Немањић која је владала српским земљама више од два вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана