Патријарх Порфирије честитао Курбан-бајрам

Срна
Патријарх Порфирије честитао Курбан-бајрам

БЕОГРАД- Његова светост патријарх српски Порфирије честитао је Курбан-бајрам свим вјерницима исламске вјероисповијести, пожељевши им мир, здравље и срећу.

-Свим муслиманима, нашој браћи и сестрама по праоцу Авраму - Ибрахиму, али и нашој браћи и сестрама по радостима, бригама, заједничким прегнућима у којима учествујемо на добро свих, желимо мир, здравље и срећу поводом наступајућег Курбан-бајрама - наводи се у честитки српског патријарха.

Патријарх Порфирије је напоменуо да је Курбан-бајрам празник који и хришћане, који са муслиманима дијеле ове широке балканске просторе, подсјећа на праоца Аврама, човјека који је свима, који вјерују у једног Бога, примјер непоколебљиве вјере и повјерења у Творца – истинитог, праведног, човјекољубивог Бога који подједнако воли све људе.

-Желимо да све муслимане, на овај велики празник, обрадује анђео милосрђа и дарује изобиљем радости - наводи се у честитки патријарха Порфирија.

Исламски вјерници славе Курбан-бајрам, празник жртве или хаџијски бајрам, један од два своја највећа муслиманска празника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана