Пашалић: Довољне залихе пшенице и брашна

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Република Српска има довољно залиха пшенице и брашна до наредне жетве, али и послије тога и неће бити несташице, изјавио је републички министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић.

"Имамо 25.000 тона пшенице у млиновима и тај податак је константан у посљедњих петнаестак дана", рекао је Пашалић новинарима у Бањалуци. Пашалић је напоменуо да је Србија поручила да ће помоћи уколико буде неких проблема.

Наводећи да је посљедњих дана било одређених пријава због отежаног транспорта пшенице или кукуруза из Србије, Пашалић је рекао да ће, према најавама, привредници из Српске који су раније склопили уговоре и платили пшеницу или кукуруз у Србији до краја ове седмице, или почетком наредне, моћи ту робу транспортовати у Српску.

Пашалић је подсјетио да је било више изјава од најодговорнијих људи из Српске и Србије да неће бити проблема када је у питању обезбијеђеност основним животним намирницама. Он је рекао да постоје информације да се у неким малим продавницама које имају мале залихе деси једнодневна несташица, али да је то резултат веће, нерационалне куповине.

"Ако погледате залихе у већим маркетима, са већим складиштима, апсолутно нема несташице, нити има потребе за паничним куповањем намирница, јер се тиме само вјештачки подиже њихова цијена", нагласио је Пашалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана