Парламент ФБиХ тражи да буде утврђено како су приватизоване и пропале фабрике дувана

Срна
Foto: arhiva

САРАЈЕВО, - На сједници Дома народа Парламента Федерације БиХ данас је поднијета иницијатива за формирање тијела за утврђивање околности под којима су приватизоване, а потом пропале фабрике дувана у Сарајеву и Мостару.

Делегат Народа и правде Елмедин Конаковић, заједно са делегатом СДП-а Анером Жуљевићем, предложио је оснивање овог тијела. Делегати су имали велики број питања за представнике Владе ФБиХ због најаве затварања Фабрике дувана Сарајево и остајање без посла 150 радника.

Делегат СББ-а Звонко Марић рекао је да је нечувено да се гаси фабрика која постоји 142 године, која је била гигант, те упитао да ли је већи приоритет правити зграде или сачувати фабрику која је, према његовим ријечима, у сумњивим околностима приватизована.

"Нека нам неко данас усмено из Владе ФБиХ каже шта се заправо догађа, то желе да чују радници, али и цјелокупна јавност", рекао је Марић. Дом народа данас би требао да разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању којим се стварају могућности ванредног усклађивања пензија у текућој години под условом да је растао бруто домаћи производ у претходној години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана