Парастос и почаст за 53 погинула припадника МУП-а

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Код спомен-обиљежја испред Полицијске управе Бијељина данас је поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Светог архангела Михаила служен парастос и одата почаст за 53 припадника МУП-а који су погинули у протеклом рату.

Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић изразио је вјечну захвалност за допринос који су погинули полицајци својом жртвом дали за стварање Републике Српске.

"Тиме су створили обавезу нама и будућим генерацијама да предано радимо на очувању Републике Српске, МУП-а и безбједности наших грађана и њихове имовине", рекао је Терзић новинарима.

Он је навео да ће у оквиру славских свечаности бити одржан пријем за породице погинулих припадника МУП-а, а у 12.00 часова ломљење славског колача и пријем за званице у Епархијском културном центру.

Вијенце и цвијеће на споменик погинулим припадницима МУП-а положили су чланови породица, делегације Полицијске управе, Борачке организације и Градске управе Бијељина.

Најављено је да ће министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић присуствовати обиљежавању крсне славе МУП-а и ломљењу славског колача у Епархијском културном центру.

Полицијска управа Бијељина је поводом крсне славе МУП-а организовала раније акцију добровољног даривања крви којој се одазвало више од 70 полицајаца, а током недјеље ће бити организован и Дан отворених врата на којем ће најмлађим суграђанима бити промовисана полицијска професија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана