Папандреу: Омогућиту да дјеца сваке године бораве у Грчкој

СРНА
Папандреу: Омогућиту да дјеца сваке године бораве у Грчкој

ДОБОЈ- У Грчком кутку у Добоју данас је одржан сусрет 15 ученика из овог града, Приједора и Високог који су двије седмице боравили у кампу Агиос Андреас у Грчкој.

Трошкове боравка и смјештаја сносила је Амбасада Грчке у БиХ, а превоз Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу рекао је новинарима да је ријеч о једној у низу активности која се реализује с циљем да се претвори у традицију, како би сваке године дјеца из грчких кутака боравила у Грчкој.

Предсједник Удружења "Српско-грчког братства и пријатељства" из Приједора Небојша Савановић рекао је да је овај камп мирнодопски мост пријатељства са Грчком, започет током Одбрамбено–отаџбинског рата.

Савановић је рекао да је камп за дјецу од 12 до 15 година трајао од 31. јула до 14. августа.

Директор Грчког кутка у Добоју који дјелује при Економској школи Тијана Васиљевић Стокић захвалила је Амбасади Грчке у БиХ што је омогућила боравак дјеце из Републике Срспке и Федерације БиХ у кампу у Агиос Андреасу из којег су понијели лијепе успомене.

У пратњи дјеце била је професор енглеског језика из Приједора Јелена Ивић која је истакла да су полазници кампа на прави начин представили средине из којих долазе, а да је сам боравак био добро организован, те програмски садржајан и користан.

Учениџа из Станара Теодора Дамјановић изјавила је да су у кампу одржане бројне активности од спортова, драме, цртања и пјевања. Она је истакла да су на кампу Републику Српску представили извођењем кола и пјевањем.

Ученик из Приједора Вук Кондић рекао је да му је ово први боравак у Грчкој током којег је успоставио пријатељства са учесницима кампа из других земаља. Ученица из Добоја Магдалена Миљановић истакла је да је било интересантно упознати друге културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана