Пао ИЗИС у бројним домовима здравља у Српској

ГС
Пао ИЗИС у бројним домовима здравља у Српској

БАЊАЛУКА – Програм Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) од јутрос није у функцији у бројним домовима здравља у Републици Српској.

Да је тако за "Независне новине" потврђују из Дома здравља Бањалука из којег кажу да је у свим њиховим организационим јединицама дошло до тог проблема.

"ИЗИС не ради ни у хитној служби, нити у породичној, а проблем на овом систему установљен је јутрос око седам часова. Од како су почели са радом појавио се проблем, и ми молимо наше пацијенте за стрпљење и разумијевање за новонасталу ситуацију, коју ми нисмо у могућности да отклонимо", казао је Бојан Вујичић, стручни сарадник за односе са јавношћу у Дому здравља Бањалука.

Како каже, из Фонда здравственог осигурања Републике Српске (ФЗО РС) су им саопштили да раде на отклањању проблема и да би то требало да се деси у најскорије вријеме.

И у прњаворском Дому здравља дошло је до пада поменутог система, због чега су се појавиле гужве у чекаоницама, јер не могу да закажу специјалистичке прегледе, издају рецепте или дознаке.

ИЗИС (Интегрисани здравствени информациони систем) је пројекат ФЗО РС који подразумијева успостављање информационог система који треба да омогући ефикасно управљање цјелокупним системом здравствене заштите, те прикупљање и обраду здравствених информација из различитих здравствених установа у јединствену базу података. ИЗИС је осмишљен према смјерницама Свјетске здравствене организације .

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана