Панел-дискусија у оквиру кампање “м:тела” у Тузли: Циљ заштитити дјецу и младе на интернету

А.Ј.Р.
Foto: м:тел

БАЊАЛУКА - У оквиру друштвено одговорне кампању под називом “Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету” коју је покренула компанија “м:тел” у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и савјетодавном линијом “Плави телефон” у четвртак ће у Тузли бити одржана панел-дискусија.

Из “м:тела” истичу да су ову годину посветили борби за сигурније онлајн окружење те да је циљ кроз серију стручних и едукативних разговора освијестити цјелокупно друштво, али првенствено родитеље, о проблемима с којима се дјеца и млади суочавају на интернету те понудити конкретне савјете како их и ријешити.

Према истраживањима, 50 одсто дјеце доживјело је непријатности на интернету, наводе из “м:тела”.

Из “Плавог телефона”, једине савјетодавне линије за дјецу и младе која је активна на подручју цијеле БиХ, кажу да се 35 одсто савјетодавних разговора односи на дјецу и младе који се јављају због проблема из области менталног здравља као што су анксиозност, депресија, суицид, самоповређивање.

Упоређујући ове податке с подацима у претходним годинама, примјетан је изразит скок у порасту ових врста стања.

На панел-дискусији у Тузли, која ће бити одржана у Атељеу “Исмет Мујезиновић” са почетком у 13 часова, говориће људи који се у оквиру свог посла свакодневно сусрећу са узроцима, али и посљедицама које на младе може оставити било која врста насиља у онлајн свијету - социјални педагог др Лејла Куралић-Ћишић, психолог и савјетница на ““Плавом телефону” Маја Ковачевић, инспектор из Одсјека за сексуалне деликте, малољетничку делинквенцију и насиље у породици МУП-а тузланског кантона Елмин Хусановић и директорица организације “Њорлд Висион” у БиХ Драгана Булић.

Прва панел-дискусија на тему “Насиље у дигиталном окружењу - како се заштитити” одржана је у Сарајеву, а снимак овог стручног разговора може се погледати на “Јутјуб” каналу компаније “м:тел”, линк хттпс://yоуту.бе/Л5895yАф01ц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана